Advertisement
Not a member of Pastebin yet?
Sign Up,
it unlocks many cool features!
- #include <iostream>
- #include <cmath>
- using namespace std;
- int main()
- {
- //Vuvejdat se stoinosti na tochki A, B, C, D v masivi
- int A[3] = { 0,0,1 };
- /*
- cout << "Vuvedete stoinostite na tochka A: " << endl;
- cout << "i: "; cin >> A[0]; cout << "j: "; cin >> A[1];cout << "k: "; cin >> A[2];
- */
- int B[3] = { 2,1,3 };
- /*
- cout << "Vuvedete stoinostite na tochka B: " << endl;
- cout << "i: "; cin >> B[0]; cout << "j: "; cin >> B[1];cout << "k: "; cin >> B[2];
- */
- int C[3] = { -1,0,1 };
- /*
- cout << "Vuvedete stoinostite na tochka C: " << endl;
- cout << "i: "; cin >> C[0]; cout << "j: "; cin >> C[1];cout << "k: "; cin >> C[2];
- */
- int D[3] = { 1,3,2 };
- /*
- cout << "Vuvedete stoinostite na tochka D: " << endl;
- cout << "i: "; cin >> D[0]; cout << "j: "; cin >> D[1];cout << "k: "; cin >> D[2];
- */
- //vector AC
- int AC[3];
- AC[0] = C[0] - A[0];
- AC[1] = C[1] - A[1];
- AC[2] = C[2] - A[2];
- cout << "AC: " << AC[0] << " " << AC[1] << " " << AC[2] << endl;
- //vector AB
- int AB[3];
- AB[0] = B[0] - A[0];
- AB[1] = B[1] - A[1];
- AB[2] = B[2] - A[2];
- cout << "AB: " << AB[0] << " " << AB[1] << " " << AB[2] << endl;
- //vector AD
- int AD[3];
- AD[0] = D[0] - A[0];
- AD[1] = D[1] - A[1];
- AD[2] = D[2] - A[2];
- cout << "AD: " << AD[0] << " " << AD[1] << " " << AD[2] << endl;
- //cross product of AC and AB
- int ACAB[3];
- ACAB[0] = (AC[1] * AB[2]) - (AC[2] * AB[1]);
- ACAB[1] = (AC[0] * AB[2]) - (AC[2] * AB[0]);
- ACAB[2] = (AC[0] * AB[1]) - (AC[1] * AB[0]);
- cout << "ACAB: " << ACAB[0] << " " << ACAB[1] << " " << ACAB[2] << endl;
- //cross product of ACxAB and AD
- int PROD[3];
- PROD[0] = ACAB[0] * AD[0];
- PROD[1] = ACAB[1] * AD[1];
- PROD[2] = ACAB[2] * AD[2];
- cout << "PROD: " << PROD[0] << " " << PROD[1] << " " << PROD[2] << endl;
- int sum_prod = PROD[0] - PROD[1] + PROD[2];
- sum_prod = abs(sum_prod);
- //Namirane na v
- cout << endl;
- cout << "V = " << sum_prod << "/6" << endl;
- }
- // V = 1/6 (AC x AB) x AD
Advertisement
Add Comment
Please, Sign In to add comment
Advertisement